Nozares jaunumi

PVD pārbaudes uz Baltkrievijas robežas notiks diennakts režīmā

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārbaudes robežkontroles punktos “Pāternieki” un “Silene” uz Baltkrievijas un Latvijas robežas notiks diennakts režīmā, paredz valdībā atbalstītie grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par robežšķērsošanas vietām un tajās veicamajām pārbaudēm.

Zemkopības ministrijā norāda, ka PVD ir izveidotas piecas amata vietas kontroles nodrošināšanai robežšķērsošanas vietā “Vientuļi” uz Latvijas un Krievijas robežas. Taču, ņemot vērā Krievijas pusē esošo ceļu un tiltu slikto stāvokli, kopš “Vientuļi” atvēršanas kravu autotransporta kustībai 2016.gada pavasarī PVD kontrolei nav uzrādīta neviena krava. Kamēr Krievijas puse nesakārtos savu ceļu un tiltu infrastruktūru, “Vientuļos” nebūs nepieciešams nodrošināt PVD kontrolei pakļauto kravu robežkontroli pilnā apjomā.

Savukārt kontroles punktos uz Baltkrievijas un Latvijas robežas “Pāternieki” un “Silene” pēdējo gadu laikā strauji palielinājies kontrolējamo kravu skaits. “Silenē” septiņas dienas nedēļā no plkst.9 līdz plkst.21 strādā četri PVD inspektori, nodrošinot pārtikas nekaitīguma un fitosanitāro robežkontroli, bet “Pāterniekos” nepietiekamā PVD inspektoru skaita dēļ fitosanitārā robežkontrole notiek tikai laikā no plkst. 9 līdz plkst.21, lai gan pārējos kontroles veidus dienests nodrošina visu diennakti.

Nestrādājot nakts stundās, kontrolējamās kravas uzkrājas un PVD regulāri saņem sūdzības no pārvadātājiem par ilgo gaidīšanas laiku līdz kravas kontrolei, kā arī iebildumus no muitas dienesta par ilgstošu autotransporta atrašanos kontroles punkta teritorijā.

“”Pāterniekos” lielākā kravu plūsma sākas tieši nakts stundās, kad strādā tikai viens inspektors. Ja kravu fitosanitārā kontrole tiktu nodrošināta visu diennakti un maiņā strādātu divi inspektori, neveidotos rinda un paātrinātos kravas kontroles laiks,” norāda ZM.

ZM norāda, ka līdz ar grozījumiem MK noteikumos kontroles punktos “Pāternieki” un “Silene” uzņēmējiem būs dota iespēja pārvadāt PVD kontrolei pakļautās kravas visu diennakti, tādējādi veicinot starptautisko tirdzniecību un samazinot transportlīdzekļu dīkstāves robežšķērsošanas vietās.

Tāpat tiks nodrošināta vienmērīga kravu un personu plūsma pāri muitas robežai, novēršot robežas šķērsotāju neapmierinātību un sūdzības, kā arī samazinot administratīvo slogu robežkontroles punktos strādājošo valsts iestāžu amatpersonām.

Plānots, ka grozījumi noteikumos par robežšķērsošanas vietām un tajās veicamajām pārbaudēm stāsies spēkā 1. februārī.

Avots: laukos.la.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv