Nozares jaunumi

Ventspilī palielinās lielgabarīta kravu automašīnu skaits

Ventspils pašvaldības viens no uzdevumiem ir izsniegt atļaujas lielgabarīta vai smagsvara transportlīdzekļiem vienai nedalāmas kravas pārvadāšanas reizei pa noteiktu maršrutu pilsētas teritorijā. Pērn izsniegto atļauju skaits palielinājies.

Atļauju izsniedz lielgabarīta vai smagsvara transportlīdzeklim vienai nedalāmas kravas pārvadāšanas reizei pa noteiktu maršrutu. Nedalāma krava ir krava, kuru nav iespējams sadalīt divās vai vairākās kravās bez neparedzētiem izdevumiem vai bojājuma draudiem un, kuru tās izmēru vai masas dēļ nevar pārvadāt saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu prasībām.

Iebraucot Ventspils pilsētas teritorijā, atļaujas tiek izsniegtas lielgabarīta transportlīdzekļiem, kuru svars pārsniedz 40 t, un izmēri pārsniedz 5 m augstumu, 20 m garumu, un 3.5 m platumu.

Ja 2016. gada laikā lielgabarīta un smagsvara automašīnas ar izsniegtajām atļaujām uz un no ostas termināliem bija 403 lielgabarīta automašīnām, tad pērn šis rādītājs jau palielinājies līdz 444 kravas automašīnām, kas norāda, ka Ventspils pilsētas ielu tīkla atbilstība pielāgota arī lielgabarīta kravām, pateicoties Ventspils ostas pievedceļu attīstības programmai, kas pagaidām citām ostām nav izdevies tik sekmīgi.

Izsniegto atļauju automašīnu kravas bijušas visai iespaidīgā lielumā - vienas nedalāmas kravas garumu sasniedzot virs 50 metriem, platumu virs 7 metriem (kas ir visas brauktuves platums pa abām ielas joslām), bet augstumā 8 metri.

Visas pārvadātās kravas, galvenokārt, tikušas iegādātas, vai ienākušas no Noord Natie Ventspils Terminals piestātnes, kas ir daudzfunkcionāls kravu pārkraušanas centrs.

Termināla dzelzceļš un pievedceļi atrodas stratēģiskā vietā Ventspils pilsētas transporta sistēmā, kas arī nodrošina terminālam loģistikas elementa funkcijas kopējā Latvijas un kaimiņvalstu – Krievijas, Igaunijas, Lietuvas un Neatkarīgo Valstu Savienības transportēšanas sistēmā.

Avots: https://ventspils.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv