Nozares jaunumi

2017.gadā Ventspils ostā sasniegti jauni prāmju satiksmes rekordi


Ventspils osta kļuvusi par reģiona galveno Ro-Ro kravu apkalpošanas centru satiksmei ar Zviedriju. 2017.gadā reisu skaits starp Ventspili un Nīneshamni palielināts līdz 12 reizēm nedēļā, kas ļāvis sasniegt jaunus ar prāmjiem pārvadāto kravu un pasažieru rekordapjomus.

2017.gada sākumā prāmju operators “Stena Line”, izvēloties Ventspili par galveno ostu satiksmei ar Skandināviju, izlēma reisu skaitu starp Ventspili un Nīneshamni Zviedrijā palielināt līdz 24 reisiem nedēļā (12 reisi virzienā no Ventspils uz Zviedriju). Nīneshamnes osta atrodas Zviedrijas vidienē, tikai 48 km no Stokholmas, kas paver ērtas kravu loģistikas iespējas uz visu Skandināviju, un ir pievilcīgs ceļš arī pasažieriem.

2017.gadā prāmju pakalpojumus Ventspils ostā izmantoja 209 894 pasažieri. Ja salīdzina ar iedzīvotāju skaitu - tās ir vairāk nekā 5 Ventspils pilsētas. Salīdzinot ar 2016.gadu, prāmju pasažieru skaits Ventspils ostā palielinājies par 29 927 jeb 17%, bet tieši Zviedrijas līnijā pasažieru skaits palielinājies par 48 722 jeb 30%.

Ro-Ro jeb ar prāmjiem pārvadāto kravu apjoms Ventspils ostā otro gadu pēc kārtas pārsniedzis 2 miljonus tonnu. Tas ir trešais lielākais kravu veids Ventspils ostā pēc naftas produktiem un akmeņoglēm, turklāt ar stabilu tendenci katru gadu palielināties. Līnijā Ventspils – Nīneshamne 2017.gadā pārvadāts par 305 tūkstošiem tonnu jeb 17% vairāk nekā gadu iepriekš.

Ventspils brīvostas pārvalde universālo termināli Ro-Ro kravu apkalpošanai uzbūvēja 2000.gadā, sākot darbu pie ostas kravu diversifikācijas, lai mazinātu atkarību no tradicionāli ostā visvairāk pārvadātajām beramkravām un lejamkravām. Ventspils brīvostas pārvalde izbūvēja prāmju piestātnes, kraujlaukumus un termināļu ēkas kravas un pasažieru apkalpošanai, kas pavēra iespēju Ventspilī attīstīt prāmju satiksmi. Prāmju satiksme Ventspils ostā ir svarīga ne vien kravu dažādošanai un jaunu transporta koridoru piedāvāšanai, bet pirmkārt eksportspējīgas ražošanas attīstībai Ventspilī, kuras veicināšana ir viens no Ventspils brīvostas darbības galvenajiem mērķiem.

Avots: http://ventspils.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv