Nozares jaunumi

Šogad palielinājušies ieņēmumi no autoceļa lietošanas nodevām, ko maksā kravas auto

Šogad palielinājušies ieņēmumi no autoceļa lietošanas nodevām jeb tā saucamajām vinjetēm, kas jāpērk kravu pārvadātājiem. Satiksmes ministrija un policija to skaidro ar arvien lielāku kontroli un bargākiem sodiem par vinješu neesamību. Sākot ar šo rudeni, vinješu kontroli veic visi fotoradari, kā arī tā notiek īpaša pilotprojektā.

2016. gads bija ne visai veiksmīgs autoceļu lietošanas nodevu jeb vinješu pārdošanā – pērn no plānotajiem 25 miljoniem eiro no kravu pārvadātājiem izdevies iekasēt vien 73%. Šis fakts kļuva par iemeslu tam, ka kontrole par vinjetēm kļuvusi stingrāka. Tas arī deva rezultātu šogad.

Visus līdzekļus, kas ir iemaksāti budžetā par valsts galveno autoceļu lietošanu, plāno izlietot remontiem un infrastruktūras uzlabošanai.

Valsts budžetā 2018. gadam transporta un sakaru nozarei ir paredzēti 428,8 miljoni eiro. No tā 29,6 miljoni eiro ir papildus piešķirtie līdzekļi tieši valsts vietējo autoceļu, kā arī dzelzceļa publiskās infrastruktūras sakārtošanai.

Galvenie jaunumi kontroles mehānismos stājušies spēkā šoruden – tagad gadījumā, ja kravas auto šoferis esot pārsniedz atļauto ātrumu un to piefiksēja pārvietojamais vai stacionārais fotoradars, policija gūst informāciju arī par to, vai attiecīgais vadītājs samaksājis nodevu par autoceļu izmantošanu vai ne. Policijā norāda, ka pieaugot nopirkto vinješu skaitam, pieaudzis arī sodīto šoferu skaits.

Sākot ar šā gada 1. janvāri par to, ka vinjete netika iegādāta, soda ne tikai pašu autovadītāju, bet arī pārvadātāja uzņēmumu. Gadījumā, ja nodeva nebūs samaksāta, sods šoferim ir no 180 līdz 360 eiro, bet uzņēmumiem – no 500 līdz 1 000 eiro.

Iegādāties vinjetes ir iespējams vairākās degvielas uzpildes stacijās, CSDD stacijās, portālā lvvignette.eu, kā arī nosūtot īsziņu.

Avots: https://skaties.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv