Nozares jaunumi

LDz prognozē kravu apmēra pieaugumu šogad 

LDz prognozē kravu apmēra pieaugumu šogad AS ''Latvijas Dzelzceļš'' (LDz) prognozē, ka šogad Latvijā pa dzelzceļu pārvadās vairāk kravu nekā 2016. gadā, savukārt nozarē strādājošie Latvijas tranzīta koridorā kopumā šogad prognozē kravu apmēra kritumu.

 LDz pārstāvis Māris Ozols atzīmēja, ka LDz ieskatā šogad kopumā pārvadāto kravu būs vairāk nekā 2016. gadā. Pērnā gada nogalē sākusies pozitīva tendence - bija vērojams liels ogļu kravu pieplūdums virzienā uz Latvijas ostām, pat radot vilcienu sastrēgums.

Savukārt Latvijas Loģistikas asociācijas valdes priekšsēdētājs Normunds Krūmiņš pastāstīja, ka tranzīta nozarei ar kravu apgrozījuma kritumu varētu būt jārēķinās arī šogad, tiesa gan, samazinājums, visticamāk, nebūs tik straujš kā 2016. gadā, tostarp ņemot vērā, ka atsevišķos 2015. gada mēnešos situācija vēl nebija slikta, kas ietekmēja kravu apgrozījuma krituma apmēru 2016. gadā.

Krūmiņš pauda cerību, ka kravu apgrozījuma samazinājums būs mazāks par 10%.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka pašreizējos sarežģītajos apstākļos, tostarp ņemot vērā Krievijas plānus arvien vairāk kravas virzīt caur savām ostām, aktīvi jāstrādā, lai meklētu jaunas kravas.

Arī Latvijas Ostu asociācijas izpilddirektors Kārlis Leiškalns atzina, ka prognozes par 2017. gadu ir ļoti piesardzīgas. Visticamāk, kravu apgrozījuma kritums gaidāms arī šogad, taču mazākā apmērā nekā 2016. gadā.

Savukārt biedrības ''Baltijas Asociācija - transports un loģistika'' prezidente Inga Antāne atturējās no konkrētām prognozēm par kravu apmēru šogad, norādot, ka kravu plūsma uz Latviju mainās dažādu apstākļu ietekmē, tāpēc prognožu izteikšana patlaban ir sarežģīta.

Vienlaikus arī viņa atzīmēja, ka tagad īpaši svarīgi ir strādāt pie jaunu kravu meklēšanas, tostarp visām nozarē iesaistītajām pusēm sadarbojoties un virzot vienotu Latvijas tranzīta koridora piedāvājumu potenciālajiem klientiem.

Jau vēstīts, ka 2016. gada 11 mēnešos pa LDz infrastruktūru pārvadāja 42,88 miljonus tonnu kravu, kas ir par 15,6% mazāk nekā attiecīgajā laikā 2015. gadā.

Savukārt Latvijas ostās pagājušā gada 11 mēnešos pārkrāva 56,95 miljonus tonnu kravu, kas ir par 10,9% mazāk nekā 2015. gada attiecīgajā periodā.

Avots: http://www.delfi.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv