Nozares jaunumi

Prezentēs multimodāla loģistikas centra ieceri, paredzot 8000 jaunu darbavietu

Prezentēs multimodāla loģistikas centra ieceri, paredzot 8000 jaunu darbavietuParedzot 8000 jaunu darbavietu, bijušā Jelgavas lidlauka teritorijā paredzēts izveidot multimodālu centru «Cargo Center Jelgava», kas ir Latvijas un Ķīnas kopprojekts un plānots kā Latvijas modernākais multimodālais centrs, vēsta reģionālais portāls zz.lv.

 Centru iecerēts izvietot uz transporta koridora «Eiropa–Krievija–Āzija» ass, informē pašvaldības pārstāve Ilze Ķuse. Projekta ideja otrdien tiks prezentēta Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.

Loģistikas centrs pievērsīsies galvenokārt preču konsolidācijai un distribūcijai ar sauszemes, jūras un gaisa transportu. «Cargo Center Jelgava» būs nozīmīgs transporta mezgls kravu novirzīšanā un apkalpošanā starp Baltijas, Krievijas, Skandināvijas, Āzijas un Eiropas ostām un kravu saņēmējiem.

Izstrādātais multifunkcionālais loģistikas centra modelis ļaus apstrādāt un pārvadāt kravas ar visu veidu transporta līdzekļiem un organizēt pārvadājumus ziemeļu–dienvidu un austrumu–rietumu virzienā, iekļaujot labvēlīgas muitas pakalpojumu un nodokļu atvieglojumu iespējas.

Projektā tiek plānota pilsētas infrastruktūras attīstība – Atmodas ielas rekonstrukcija 1,9 kilometru garumā, jaunu tiltu izbūve pār Lielupi un Driksu un pievedceļu izbūve 1,37 kilometru garumā, dzelzceļa infrastruktūras attīstība. Kopumā tiek plānota 460 hektāru teritorijas apbūve, ieguldot 1249,1 miljonu eiro. Pēc centra nodošanas ekspluatācijā paredzētas 8000 jaunu darbavietu. Projektu plānots īstenot līdz 2020. gadam.

Avots: http://www.db.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv