Nozares jaunumi

Arī lidosta Rīga ir ieinteresēta Ķīnas kravu tranzītā

Arī lidosta Rīga ir ieinteresēta Ķīnas kravu tranzītāArī starptautiskajai lidostai Rīga ir ambīcijas Ķīnas kravu tranzītā, pirmdien, 31.oktobrī, tehnoloģiju platformas BiSMART seminārā Transporta nozare sacīja Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis un lidostas Rīga valdes priekšsēdētāja padomnieks Artūrs Kokars.

 Viņš uzsvēra, ka Rīgas lidostai ir ambīcijas būt spēlētājam globālās konkurences tirgū, tostarp iesaistoties Ķīnas kravu apkalpošanā. No Ķīnas līdz lidostai Rīga jālido astoņas stundas, savukārt tālāk ar dažādiem transporta veidiem 24 stundu laikā var sasniegt kopumā 85 miljonu patērētāju tirgu.

Kokars piebilda, ka darbošanās Ziemeļu distribūcijas tīklā lidostai devusi vērtīgu pieredzi kravu apkalpošanā.

Pēc viņa teiktā, patlaban Latviju pievilcīgu no aviācijas viedokļa padara atrašanās vieta, zemāki terorisma draudi nekā citviet, kā arī airBaltic darbība lidostā, projekts Rail Baltica. Savukārt negatīvi aspekti ir lēna tautsaimniecības izaugsme, negatīvas demogrāfijas tendences, Ukrainas konflikta tuvums, Eiropas Savienības ierobežojumi valsts atbalstam infrastruktūras attīstībai, kā arī valsts dividenžu politika, kas apgrūtina investīciju projektus.

Tāpat būtisks faktors ir konkurence reģionā – aktīvi notiek tālsatiksmes lidojumu attīstība, Lietuva plāno piesaistīt stratēģisko partneri valsts lidostu tīkla attīstīšanai, savukārt Igaunijai ir panākumi e-komercijas segmentā.

Kokars klāstīja, ka Latvijai ir mājasdarbi, kas jāpaveic, lai paātrinātu dažādas procedūras lidostā, nodrošinātu multimodālus pakalpojumus, piesaistītu lielās loģistikas kompānijas un uzlabotu mārketingu. Lidosta lielu potenciālu redz e-komercijas segmentā.

Vienlaikus viņš atzīmēja gaidāmo 16+1 samitu, kuru apmeklēs Ķīnas premjerministrs. Ir sagatavots investīciju projekts, ko piedāvāt Ķīnas pusei, par loģistikas kompleksa izveidi lidostā 10 000 kvadrātmetru platībā.

Avots: http://bnn.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv