Nozares jaunumi

Zviedrijā izstrādā elektrisko autoceļu kravas automašīnām

Zviedrijā izstrādā elektrisko autoceļu kravas automašīnāmZviedrijas kravas automašīnu ražotājs «Scania» sadarbībā ar Vācijas inženierijas kompāniju «Siemens» izstrādā pasaulē pirmo «elektronisko autoceļu», autoceļa uz ziemeļiem no Stokholmas četru kilometru posmu aprīkojot ar iespēju kravas automašīnām ar hibrīddzinēju veikt uzlādi no vadiem virs autoceļa.

 Par to vēstīja ziņu portāls «The Local», atsaucoties uz Lielbritānijas tehnoloģiju vietni «ArsTechnica.co.uk».

Tehnoloģijai vēl notiek izmēģinājumi, bet tā ļautu īpaši izstrādātām kravas automašīnām elektrību iegūt ar «viedo pantogrāfu».

Kravas automašīnas dzinējs enerģiju iegūst, ja spēkrata braukšanas ātrums nepārsniedz 90 kilometrus stundās, un tādai automašīnai nav izmešu. Atgriežoties uz ierastajiem ceļiem, kravas automašīna turpina darbu ar dīzeļa dzinēju.

«Siemens» apgalvo, ka tā izstrādātais «elektroniskais autoceļš» ir divas reizes efektīvāks, jo pa to braucošo automašīnu iekšdedzes dzinēji izmanto uz pusi mazāk enerģijas.

Zviedrija vēlas līdz 2030.gadam reformēt no fosilā kurināmā atkarīgo transporta sektoru, tādēļ ar šī testa ceļa palīdzību vēlas noskaidrot «Siemens» «elektroniskā autoceļa» piemērotību tālākam komerciālam izmantojumam.

Transports veido vairāk nekā trešdaļu no Zviedrijas ogļskābās gāzes izmešiem un nepilna puse no transporta sektora izmešiem ir no kravu transporta.

Avots: http://apollo.tvnet.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv