Nozares jaunumi

LDz operatīvā peļņa pirmajā ceturksnī – 5,87 miljoni eiro

LDz operatīvā peļņa pirmajā ceturksnī – 5,87 miljoni eiroVAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) operatīvā peļņa šī gada pirmajā ceturksnī pirms nodokļu nomaksas bijusi 5,87 miljoni eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.
Šajā laika posmā LDz strādājis ar 51,6 miljonu eiro lielu apgrozījumu.

 "Tas panākts gan uz procesu efektivizācijas, gan administrācijas izmaksu samazināšanas rēķina. Taču jāuzsver, ka šis noteikti nav tas peļņas cipars, kas būs gada beigās. Koncerna darbības specifikas dēļ mums katru gada pirmajā ceturksnī operatīvā peļņa ir lielāka, taču tas ir pirms regulāro remontdarbu un investīciju veikšanas. Turklāt, ņemot vērā dzelzceļa pārvadājumu sezonalitāti, gada laikā saimnieciskās peļņas rādītāji izlīdzinās no viena līdz diviem miljoniem eiro," skaidrojis LDz valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, piebilstot, ka šobrīd uzņēmums strādā iepriekš plānotā budžeta ietvaros.

Savukārt LDz meitas uzņēmums SIA "LDz Cargo" pirmajos trīs mēnešos strādājis ar 81,4 miljonu eiro apgrozījumu, kas samazinājies par 17,1% salīdzinājumā ar 2015. gada pirmo ceturksni. Apgrozījuma kritums, kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, saistīts ar kopējo kravu apgrozījuma samazinājumu pirmajā ceturksnī.

"LDz Cargo" operatīvā peļņa pirmajā ceturksnī lēšama 8,35 miljoni eiro apmērā, kas ir par 8,6% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Arī SIA "LDz Cargo" peļņa, līdzīgi kā mātes kompānijai un pārējiem koncerna uzņēmumiem, gada griezumā izlīdzinās atbilstoši kravu pārvadājumu un darbu sezonalitātei, norāda LDz.

Koncernā ''Latvijas Dzelzceļš'' ietilpst uzņēmums ''Latvijas Dzelzceļš'' un piecas meitas sabiedrības: AS ''LatRailNet'', kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA ''LDz Cargo'', kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, SIA ''LDz infrastruktūra'', kas veic infrastruktūras būvniecību un uzturēšanu, SIA ''LDz ritošā sastāva serviss'', kas nodarbojas ar ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums, kā arī apsardzes uzņēmums SIA ''LDZ apsardze''.

Samazinājies arī SIA "LDz ritošā sastāva serviss" pirmā ceturkšņa apgrozījums. Šogad tas bijis 17,95 miljoni eiro (par 24,5% mazāks nekā attiecīgajā periodā pērn), bet operatīvā peļņa – 725 871 eiro. "LDz ritošā sastāva serviss" apgrozījuma samazinājumu LDz pārstāvji skaidro ar kopējo kravu pārvadājumu apjomu samazinājumu Latvijā, jo tas samazinājis gan nepieciešamību remontēt ritošo sastāvu un nomāt lokomotīves kravu pārvadāšanai, gan degvielas patēriņu, kas veido daļu no uzņēmuma apgrozījuma un ienākumiem.

Savukārt SIA "LDz apsardze" gada pirmajos trijos mēnešos strādājusi ar 1,7 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 122 604 eiro lielu operatīvo peļņu, SIA "LDz Cargo" meitas sabiedrības SIA "LDz Cargo Loģistika" trīs mēnešu apgrozījums lēšams 2,48 miljonus eiro apmērā, bet operatīvā peļņa – 6 129 eiro.

AS "LatRailNet" apgrozījums pirmajā ceturksnī bijs 305 019 eiro, bet operatīvā peļņa – 30 792 eiro, savukārt SIA "LDZ infrastruktūra" pirmajos trīs mēnešos strādājusi ar 48 788 eiro lielu apgrozījumu un 329 645 eiro lieliem zaudējumiem, kas saistīts ar uzņēmuma darbības izteikti sezonālo specifiku (darbi parasti tiek realizēti pavasara- vasaras –rudens sezonās) - gada pirmajā ceturksnī parasti norit darbs pie juridiskās un tehniskās dokumentācijas izstrādāšanas, skaidroja LDz.

Avots: http://www.delfi.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv