Nozares jaunumi

Būtisks jaunums kravas automašīnu īpašniekiem un turētājiem, kam jāmaksā autoceļu lietošanas nodeva

Būtisks jaunums kravas automašīnu īpašniekiem un turētājiem, kam jāmaksā autoceļu lietošanas nodevaValdība šodien apstiprināja jaunu normatīvo regulējumu, kas paredz, ka kravas automašīnu īpašnieki un turētāji, kam valsts budžetā jāiemaksā autoceļu lietošanas nodeva (vinjete), varētu to izdarīt arī, izmantojot VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» (CSDD) e-pakalpojumu portālu «https://e.csdd.lv», aģentūru LETA informē Satiksmes ministrijas (SM) pārstāve Elīna Balgalve.

 Jaunais normatīvais regulējums iekļauts SM izstrādātajā noteikumu projektā «Grozījumi Ministru kabineta 2014.gada 26.maija noteikumos Nr.272 «Autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas, iekasēšanas un administrēšanas kārtība»».

Jaunais pakalpojums sniegs iespēju autopārvadātājiem, reģistrējoties un izmantojot CSDD e-pakalpojumus («https://e.csdd.lv»), iepriekš valsts budžeta kontā iemaksāt noteiktu naudas summu, ko pēc tam piesaistīt konkrētam transportlīdzeklim nodevas apmaksai.

Šāda iespēja ir nodrošināta papildus esošajām nodevas apmaksas iespējām - ar skaidru naudu vai ar kredītiestāžu izsniegtām maksājumu kartēm, un to var izmantot tie komersanti, kuri ir reģistrējušies CSDD e-pakalpojumos.

Par šo nodevas apmaksas pakalpojumu nebūs papildus jāmaksā. SM paredz, ka jaunais pakalpojums mazinās slogu, jo īpaši tiem komersantiem, kuriem ir daudz transportlīdzekļu un kas bieži lieto attiecīgos valsts galvenos autoceļu posmus.

Nodevas apmaksu apliecinās tiešsaistes režīmā veikts ieraksts transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā. Informācija par nodevas samaksu būs pieejama gan pašiem pārvadātājiem, gan kontrolējošajām institūcijām.

Autoceļu lietošanas nodeva ir jāmaksā par noteiktu valsts galveno autoceļu posmu lietošanu kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem un kuri paredzēti vai tiek izmantoti kravu autopārvadājumiem.

Avots: http://apollo.tvnet.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv