Nozares jaunumi

Uz Krieviju atkal var braukt, izmantojot tikai TIR

Uz Krieviju atkal var braukt, izmantojot tikai TIRTIR karnetes var izmantot, bet ar krievu galvojumu robežu šķērsot vieglāk
, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

 Kaut arī oficiālu, publiskotu Krievijas muitas lēmumu nav, jau kopš šī gada septembra kravu pārvadātāji caur Grebņevu uz kaimņvalsti atkal var doties, izmantojot tikai TIR karneti (starptautiskā garantija veikt muitas nodevu apmaksu, piemēram, valstī ievestās kravas pazušanas gadījumā). DB jau rakstījis, ka Krievijas Federālais muitas dienests ierobežoja TIR izmantošanu 2013. gada novembrī, pieprasot papildu muitas galvojumus, kurus izsniedza kaimiņvalsts kompānijas. Sākotnēji to cena bija augstāka (līdz 150 eiro) nekā TIR garantiju (35 eiro) cena.

Atsāk pieņemšanu


Kopš ierobežojumu ieviešas TIR izmantošanā, strauji samazinājies karnešu iegādes skaits, liecina starptautisko autopārvadātāju asociācijas Latvijas auto dati. Proti, 2013. gada deviņos mēnešos tās bija 74,5 tūkst. grāmatiņu, pērn – 41 tūkst., bet šogad – 28,3 tūkst grāmatiņu.


Laika periodā no šī gada 7. līdz 28. septembrim Krievijas muita noformējusi 250 pārvadājumus ar TIR grāmatiņām vairākos robežšķērsošanas punktos, tostarp Ubiļinkā (otrpus Grebņevai), liecina kaimiņvalsts starptautisko autopārvadātāju asociācijas ASMAP rīcībā esošā informācija. Iepriekš Krievijas muita apsūdzēja ASMAP, ka Starptautiskā autotransporta savienība (IRU) saistībā ar TIR karnetēm ir parādā kaimiņvalsts budžetam 20,8 miljardus rubļu. Nozares spēlētāji gan uzsvēra, ka Krievija, būdama lielākā spēlētāja TIR sistēmā, vienkārši vēlas pārņemt garantiju naudas plūsmu.


Avots: http://www.db.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv