Nozares jaunumi

Rīgas ostā saglabājas stabils apgrozījums

Rīgas ostā saglabājas stabils apgrozījumsNeskatoties uz dažādiem politekonomiskiem notikumiem, kas ar negatīvu zīmi var ietekmēt Rīgas ostas kravu apgrozījumu, šā gada astoņu mēnešu oficiālā statistika liecina, ka ostas termināļi kopumā strādā iepriekšējā gada apjomā – Rīgas ostā apstrādāts 26,75 miljoni tonnu kravu, kas ir par 0,3% vairāk kā 2014.gada atbilstīgajā laika periodā.

Kopumā beramkravu segmentā apstrādāts 15,19 miljoni tonnu, kas ir par 0,2% vairāk kā pagājušā gada astoņos mēnešos. Akmeņogļu pārvadājumi, kas ir šī segmenta vislielākā kravu grupa – apstrādāts turpat 9,86 miljoni tonnu -, faktiski saglabājušies iepriekšējā gada līmeni, par 0,3% pārsniedzot iepriekšējos rezultātus.

Labāki rezultāti vērojami minerālmēslu pārvadājumos – to šogad ir par 8,5% vairāk kā pērn. Kopumā Rīgā šogad pārkrauts 1,73 miljoni tonnu minerālmēslu.

Par 20,7%, sasniedzot 430 tūkstošu tonnu kopapjomu, palielinājušies koksnes šķeldas pārvadājumi. Savukārt koksnes granulu apjoms palielinājies līdz 891 tūkstotim tonnu, kas ir par 48% vairāk kā pagājušā gada astoņos mēnešos.
Atsevišķi neizdalīto beramkravu grupā vērojams 13% pieaugums un kopumā tas sastāda 1,96 miljonus tonnu.
Labības un labības produktu kravu daudzums ir līdzvērtīgs iepriekšējam gadam un kopumā sastāda turpat 338 tūkstošus tonnu.

Ģenerālkravu segmentā šogad apstrādāts 4,23 miljoni tonnu kravu, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada astoņiem mēnešiem ir par 11% mazāk. Kravu apgrozījuma kritums vērojams praktiski visos kravu veidos, tostarp segmenta nozīmīgākajā kravu grupā – konteineru pārvadājumos. Šogad konteinerizēto kravu ir par 3,9% mazāk kā pērn atbilstošajā laika periodā. Vienlaikus palielinājies ir Rīgas ostā pārkrauto tukšo konteineru skaits +40,7%.

Par 10% sarucis arī otrs ģenerālkravu segmenta nozīmīgākais kravu veids – kokmateriāli.
Savukārt ļoti labi rezultāti ir sasniegti lejamkravu pārvadājumu segmentā – pieaugums pret iepriekšējā gada astoņiem mēnešiem ir 8,5%. Kopumā Rīgas ostas termināļos apstrādāts 7,32 miljoni tonnu lejamkravu, no tām 7,26 miljoni tonnu ir naftas produkti. Pakāpeniski pieaug arī sašķidrinātās gāzes apjoms.
Šogad Rīgas ostā apkalpoti 375,5 tūkstoši pasažieru, kas ir par 35,2% mazāk kā pagājušajā gadā.

Avots: http://nra.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv