Nozares jaunumi

Norvēģijas minimālās algas noteikumi veicot kravas autopārvadājumus

Norvēģijas minimālās algas noteikumi veicot kravas autopārvadājumusNorvēģijas darbaspēka tarifu komiteja (Tariffnemda) pieņēma kolektīvās vienošanās vispārīgos noteikumus, saskaņā ar kuriem no 2015.gada 1. jūlija autovadītājiem, kuru transportlīdzekļu pilna masa ir lielākā par 3,5 tonnām ir jāsaņem minimālo darba algu 158,32 Norvēģijas kronas/stundā (17,98 € pēc valūtas kursa 29.06 2015) papildus dienas naudai. Dienas naudai ir jābūt ne mazākai kā likmei, ko ir aprēķinājušas Norvēģijas kompetentās iestādes un kura nav apliekama ar nodokli. Šobrīd tā ir 307 Norvēģijas kronas (34,86 € pēc valūtas kursa 29.06 2015). Par katrām astoņām stundām autovadītājam pienākas 1/3 no šīs likmes. Šīs kolektīvās vienošanās noteikumu ievērošanu kontrolēs Norvēģijas darba inspekcija (Arbeidstilsynet), bet pagaidām nav zināms kādā veidā šīs kontroles notiks.

Noteikumi attiecas uz autovadītājiem, kas ir nodarbināti norvēģu vai ārzemju transporta uzņēmumos, ja iekšzemes autopārvadājums (kabotāža) vai starptautiskais autopārvadājums ir pasūtīts Norvēģijā. Savukārt, ja autopārvadājums ir pasūtīts no ārzemēm, tad šie noteikumi neattiecas uz autovadītājiem. Noteikumi neattiecas arī uz pašpārvadājumiem, uz mācekļiem, kas apmeklē braukšanas apmācības vai autovadītājiem, kuri saņem sociālos pabalstus.

Noteikumi paredz solidāru atbildību par minimālās algas, atvaļinājuma naudas un dienas naudas izmaksāšanas pārkāpumiem, kas nozīmē, ka transporta pakalpojuma pasūtītājam atsevišķos gadījumos būs solidāri jāatbild, ja transporta pakalpojumu sniedzējs pārkāpj kolektīvās vienošanās vispārīgos noteikumus.

Avots: http://www.atd.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv