Nozares jaunumi

Latvija un Mongolija pārrunā nākotnes perspektīvas tranzīta koridoru attīstībā

Latvija un Mongolija pārrunā nākotnes perspektīvas tranzīta koridoru attīstībāTrešdien, 3. jūnijā, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Dins Merirands tikās ar Mongolijas Ceļu un transporta ministrijas viceministru Khabšaju Jerjanu (Khabshai Yerjan), lai pārrunātu Latvijas un Mongolijas sadarbības iespējas tranzīta un loģistikas jomā, informē Satiksmes ministrija.

 Tikšanās laikā K.Jerjans pateicās par konstruktīvajām sarunām, kas pēdējā laikā notikušas starp abu valstu ministrijām, kā arī pauda gandarījumu par 2014. gadā parakstīto nolīgumu par starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu, informē ministrija. Tas paredz, ka tranzīta kravu pārvadājumi ir liberalizēti, proti, tie tiek veikti bez atļaujām, savukārt divpusējiem kravu pārvadājumiem un pārvadājumiem uz/no trešajām valstīm nepieciešamas atļaujas.

Abas puses apliecināja ieinteresētību attīstīt sadarbību tranzīta un loģistikas jomā un līdzdarboties Ķīnas un Eiropas sauszemes kravu koridoru attīstībā. Lai to panāktu, Latvija pauda gatavību piedāvāt jauna atzara izveidi konteinervilciena Mongolijas vektors maršrutā, kas veic kravu pārvadājumus starp Baltkrieviju un Mongoliju. «Mēs saskatām lielu potenciālu šī vilciena atzara izveidē no Maskavas uz Latvijas ostām, izmantojot jau esošos Latvijas konteinervilcienu maršrutus – Rīgas Ekspresis un Baltika - Tranzīts,» atzina D.Merirands.

Latvija Mongolijai arī piedāvāja izskatīt iespēju noslēgt Latvijas un Mongolijas starpvaldību gaisa satiksmes nolīgumu, lai veicinātu starptautiskās gaisa satiksmes attīstību starp abām valstīm, noteiktu starptautisko gaisa pārvadājumu tiesiskos pamatnosacījumus un nodrošinātu tiesisko pamatojumu aviokompāniju kodu dalīšanas un citu komerclīgumu slēgšanai.

Mongolija tuvākajā laikā izskatīs iespējas izvēlēties Latvijas izglītības iestādes savu speciālistu apmācībai.

D.Merirands darba vizītes Mongolijā ietvaros no 2 – 5. jūnijam piedalās Dzelzceļu sadarbības organizācijas (OSŽD) ministru sanāksmes 43. sesijā.

Avots: http://www.db.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv