Nozares jaunumi

Ventspils brīvostas kravu apgrozījums 2015.gada pirmajos četros mēnešos 9,9 miljoni tonnu

Ventspils brīvostas kravu apgrozījums 2015.gada pirmajos četros mēnešos 9,9 miljoni tonnu2015.gada aprīlī Ventspils brīvostā pārkrauti 2,4 miljoni tonnu kravu. Pirmajos četros mēnešos kopā kravu apgrozījums sasniedzis 9,9 miljonus tonnu.

 2015.gada pirmo četru mēnešu kravu apgrozījuma rādītāji atpaliek no kravu apgrozījuma datiem pagājušā gada attiecīgajā periodā.

Neskatoties uz piesardzīgajām kravu apgrozījuma prognozēm 2015.gadā un sekojošo plānoto budžeta samazinājumu, Ventspils brīvostas pārvalde neplāno paaugstināt maksu par ostas pakalpojumiem, vienlaikus turpinot maksimāli daudz līdzekļu ieguldīt ostas infrastruktūras uzturēšanā un attīstībā – nodrošinot drošus kuģošanas apstākļus un sakārtotus pievedceļus termināļiem un industriālajām zonām.

2015.gada budžetā investīcijām ostas infrastruktūrā plānoti 25,6 miljoni eiro, no kuriem līdz pat 11,9 miljonus eiro plānots saņemt kā ES fondu līdzfinansējumu. Šogad noslēdzas vairāki vērienīgi infrastruktūras pilnveides projekti – 12.piestātnes celtniecība, pievadceļu Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām izbūve un rekonstrukcija, Ventspils brīvostas pārvaldes flotes piestātnes un Ziemeļu mola viļņu aizsargsienas rekonstrukcija.

Lai uzturētu ostas konkurētspēju un nodrošinātu ostas piestātņu pilnvērtīgu un drošu darbību liela apjoma kravu apkalpošanai, šogad sākti grunts pastiprināšanas darbi aiz atsevišķu piestātņu līnijas. Turpinot attīstīt rūpniecisko sektoru, norit ES fondu līdzfinansēta divu jaunu rūpniecisko ēku – Elektronikas centra un Tehnoloģiju centra - būvniecība.

Trīs no desmit Ventspils brīvostas termināļiem 2015.gada pirmajos četros mēnešos palielinājuši kravu apgrozījumu attiecībā pret iepriekšējo gadu. Kravu pieaugums bijis SIA „Ventall Termināls” par 100%, SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” par 29%, kā arī AS „Ventspils Grain Terminal”, kur četros mēnešos pārkrauti 80 tūkstoši tonnu atšķirībā no iepriekšējā gada, kad gada sākumā terminālī kravu pārkraušanas darbi nenotika.

Kravu apgrozījums samazinājies AS „Kālija parks” par 86%, AS „Ventbunkers” par 35%, AS „Baltic Coal Terminal” par 25% , SIA „Ventspils Nafta termināls” par 7%, AS „Ventspils tirdzniecības osta” par 8%, SIA „Ventplac” par 20% un SIA „Ventamonjaks serviss” par 8%.

Avots: http://www.ventspils.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv