Nozares jaunumi

Liepājas osta cer dubultot pārkrauto kravu apjomu

Liepājas osta cer dubultot pārkrauto kravu apjomuNākamajos gados Liepājas ostas kravu apgrozījumam jātuvinās 10 miljoniem tonnu gadā, kas ir teju divkārt vairāk nekā 2014.gada kravu apjoms, kad pārkrāva 5,3 miljonus tonnu kravu.

 To intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs un Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), raksta LETA.

Tas ir teju divkārt vairāk nekā 2014.gada kravu apjoms – pērn Liepājas ostas stividorkompānijas pārkrāva 5,3 miljonus tonnu kravu, kas ir otrs lielākais kravu apgrozījums atjaunotās Liepājas ostas vēsturē.

Kā stāsta Sesks, mērķis ir katru gadu palielināt pārkrauto kravu apjomu un gūto peļņu novirzīt ostas infrastruktūras modernizācijā, un arī Liepājas SEZ pārvaldes pagājušā gada peļņa netiks sadalīta, bet gan izmantota Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvei, kur jānodrošina līdzfinansējums.

Vienlaikus, šā gada pirmajos trīs mēnešos Liepājā pārkrauti 1,36 miljoni tonnu, kas ir par 3,6% mazāk nekā 2014.gada sākumā.

Sesks atzīst, ka ģeopolitiskā situācija patlaban ir sarežģīta, tomēr "vajadzīgs dialogs un sadarbība, lai piedāvātu savus pakalpojumus gan kaimiņvalstīm, gan arī tālākām valstīm".

Jau ziņots, ka Liepājas SEZ pārvalde 2014.gadā strādājusi ar 9 392 335 miljonu eiro apgrozījumu un 1 080 207 eiro peļņu.

Avots: http://www.irliepaja.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv