Nozares jaunumi

Analizēs multimodālo transporta savienojumu iespējas Eirāzijā

Analizēs multimodālo transporta savienojumu iespējas EirāzijāŠī gada 29. un 30.aprīlī Rīgā norisināsies 3.ASEM transporta ministru sanāksme, kuras tēma būs “Multimodālu transporta savienojumu attīstība Eirāzijā – status quo un ieskats nākotnē”.

 ASEM transporta ministru divu dienu sanāksmes laikā notiks ministru tikšanās un vairākas augsta līmeņa darba sesijas. To laikā ministri un iesaistītās puses analizēs Eiropas un Āzijas sauszemes transporta savienojumu attīstību, īpaši uzsverot multimodālo pārvadājumu iespējas un attīstību transporta koridoros starp abiem kontinentiem. Sanāksme būs jauns impulss ASEM Transporta ministru sanāksmes attīstībai.

Strauji augošais preču tirdzniecības apjoms starp Eiropu un Āziju liek meklēt aizvien jaunus piegāžu ķēžu pārvaldības risinājumus, īpaši attiecībā uz transporta maršrutiem un veidiem. Turpinot idejām, kuras paustas ASEM līderu Milānas samitā, 3.ASEM transporta ministru sanāksmes galvenais mērķis ir padziļināt izpratni par pēdējā laika attīstības tendencēm transporta savienojumos starp Āziju un Eiropu, identificētu pastāvošos izaicinājumus, kā arī veicināt visu iesaistīto valstu un institūciju ciešāku sadarbību ar mērķi harmonizēt stratēģiskās plānošanas un attīstības centienus.

Multimodālo sauszemes pārvadājumu izmantošana piegādes ķēdēs globalizācija ietekmē kļuvusi īpaši nozīmīga - preču ražotāji pieprasa piegādes tieši uz ražošanas mirkli (Just-In-Time), bet e-komercija laicīgu preču piegādi attālos tirgos.

ASEM transporta ministru sanāksmi ar uzrunām atklās Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Latvijas Republikas satiksmes ministrs Anrijs Matīss un ES mobilitātes un transporta komisāre Violeta Bulca (Violeta Bulc).

Sanāksmē tiksies arī visas galvenās iesaistītās puses: ASEM transporta ministri, Eiropas Komisijas pārstāvji un citas ES amatpersonas, kā arī citu starptautisko institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, loģistikas kompānijas un lielākie kravu pārvadātāji. ASEM sanāksmē piedalīsies arī pārstāvji no starptautiski atzītām kompānijām - Hewlett Packard, Adidas, DB Schenker, Stena Line.

Konferences tiešraidi varēs vērot Latvijas prezidentūras ES Padomē tīmekļa vietnē - EU2015.LV

ASEM transporta ministru sanāksme ir viens no ASEM nedēļas pasākumiem Rīgā. 29.aprīlī Latvijas Universitātē notiks Erasmus+ Informācijas diena. Savukārt 27. - 28. aprīlī Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija organizē 5.ASEM izglītības ministru sanāksmi.

3.ASEM transporta ministru sanāksmi organizē Latvijas Republikas Satiksmes ministrija Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā.

Avots: http://sam.gov.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv