Nozares jaunumi

Latvija redz Kazahstānu kā stratēģisku partneri Ķīnas-Eiropas koridora attīstīšanā

Latvija redz Kazahstānu kā stratēģisku partneri Ķīnas-Eiropas koridora attīstīšanāTrešdien, 15.aprīlī, Latvijas satiksmes ministrs, Latvijas-Kazahstānas starpvaldību komisijas (SVK) līdzpriekšsēdētājs Anrijs Matīss tikās ar Kazahstānas ārlietu ministra 1.vietnieku, Latvijas-Kazahstānas SVK līdzpriekšsēdētāju Rapilu Žošibajevu, lai pārrunātu sadarbību transporta un loģistikas jomā.

 Satiksmes ministrs Matīss sarunu laikā uzsvēra, ka Kazahstāna jau šobrīd ir nozīmīgs Latvijas partneris tranzīta un dzelzceļa kravu pārvadājumu jomā. Tāpat ministrs uzsvēra, ka Ķīnas-Eiropas sauszemes transporta koridora straujā attīstība paver jaunas iespējas Latvijas un Kazahstānas sadarbībā.

Kazahstānas ārlietu ministra 1.vietnieks R.Žošibajevs uzsvēra, ka Kazahstānas prezidenta N.Nazarbajeva iniciatīvas ietvaros šobrīd tiek realizēti ļoti apjomīgi investīciju projekti, lai veicinātu Kazahstānas ekonomikas industrializāciju, kā arī attīstītu augsti konkurētspējīgu transporta un loģistikas infrastruktūru.

Satiksmes ministrs A.Matīss uzsvēra, ka kopīgā sadarbībā Latvija un Kazahstāna varētu piedāvāt integrētus risinājumus kravu pārvadājumiem starp Ķīnu un Eiropu, īpaši Skandināviju, Kazahstānai nodrošinot dzelzceļa risinājumus no Ķīnas līdz Latvijas ostām, savukārt, Latvijai – multimodālas distribūcijas risinājumus reģionā sadarbībā ar Rietumu loģistikas operatoriem un kravu īpašniekiem.

Kā sarunā atzīmēja Matīss, pēdējā laikā ir veikti dažādi pasākumi, kuri vērsti uz abu valstu transporta sadarbības nostiprināšanu, t.sk., SVK ietvaros plānots izveidot Latvijas-Kazahstānas transporta darba grupu, lai tajā risinātu konkrētus transporta un loģistikas divpusējos jautājumus, kā arī, piesaistot uzņēmējus, apspriestu iespējas par kopēju sadarbību Ķīnas-Eiropas kravu plūsmu piesaistē. Tāpat puses vienojās rudenī plānotās SVK sanāksmes ietvaros organizēt arī biznesa forumu, kur piedalītos gan transporta, gan citu nozaru uzņēmēji.

Matīss sarunā ar Žošibajevu izteica gandarījumu, ka Kazahstāna 2014.gadā kļuva par ASEM dalībvalsti, un aicināja Kazahstānas valdības un valsts infrastruktūras uzņēmumu pārstāvjus piedalīties 29.un 30.aprīlī Rīgā, Latvijas prezidentūras ES Padomē ietvaros, notiekošajā ASEM dalībvalstu 3.transporta ministru forumā, kura mērķis ir diskutēt par esošo Eirāzijas multimodālo transporta tīklu un iespējām tā attīstībā.

R.Žošibajevs vadītā Kazahstānas delegācija ieradusies Latvijā, lai piedalītos starptautiskajā forumā "Ceļš uz sadarbību starp Eiropas Savienības un Centrālāzijas valstīm tīro tehnoloģiju jomā" jeb "Green Bridge Forum".

Avots: http://sam.gov.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv