Nozares jaunumi

Rīgas osta – stabils Baltijas valstu līderis

Rīgas osta – stabils Baltijas valstu līderis2015.gada 1.ceturksni Rīgas osta noslēgusi ar 6,7% kravu apgrozījuma pieaugumu attiecībā pret pagājušā gada analogo periodu. Kopumā Rīgas ostā pirmajos trīs mēnešos apstrādāts 10,58 miljoni tonnu dažādu kravu.

 Kopumā Baltijas valstu ostās: Rīgā, Klaipēdā, Būtiņģē, Tallinā, Ventspilī un Liepājā pirmajā ceturksnī ir apstrādāts 36,6 miljoni tonnu, kas ir par 5,7% mazāk kā pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos. No septiņām minētajām ostām pieaugums ir tikai Rīgas (+6,7%) un Klaipēdas (3,8%) ostām, kā arī Būtiņģes naftas produktu terminālim. Vislielākais kravu apgrozījuma kritums ir Tallinas ostā (-24%).

Rīgas domes vicemērs un Rīgas domes valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks kravu apgrozījuma tendences reģionā komentē sekojoši: „Neskatoties un ģeopolitiskajiem notikumiem, kas kopumā uz jūras kravu pārvadājumiem Baltijas reģionā ir atstājuši negatīvu iespaidu, Rīgas ostas gadījumā pesimismam nav pamata. Mūsu galvenais trumpis ir uzņēmēju noslēgtie ilgtermiņa līgumi un kravu īpašnieku veiktās investīcijas termināļu būvniecībā Rīgas ostā. Vienlaikus saglabājam piesardzīgu pozīciju un šī gada galvenais uzdevums ir saglabāt pērn sasniegtos – vēsturiski visaugstākos rādītājus.”

Gandrīz 60% sastāda beramkravas

Rīgas ostā tradicionāli dominējošais ir beramkravu segments, kas turpina palielināt īpatsvaru kopējā Rīgas ostas kravu struktūrā. Beramkravu segmentā kopumā trijos mēnešos ir apstrādāts turpat 6 miljoni tonnu, kas ir par 13,4% vairāk kā pagājušā gada sākuma mēnešos.

Nozīmīgākā kravu grupu ir akmeņogles, kuru pārvadājumu apjoms Rīgas ostā turpina pieaugt. Šā gada trīs mēnešos apstrādāts 3,94 miljoni tonnu ogļu, kas ir par 15,1% vairāk kā pagājušā gada 1.ceturksnī. Tāpat strauju pieauguma dinamiku uzrāda minerālmēslu pārvadājumi – šogad to ir par 39,2% vairāk kā pagājušajā gadā. Paredzams, ka šajā kravu segmentā saglabāsies pozitīva dinamika, jo jaunais minerālmēslu pārkraušanas terminālis sācis strādāt ar pilnu jaudu. Kā pozitīva tendence vērtējami kūdras pārvadājumu pieaugums (+52,3%), jo atšķirībā no lielākās daļas Rīgas ostā apstrādātajām tranzīta kravām, kūdra ir vietējās izcelsmes eksporta prece. Atsevišķi neizdalīto beramkravu grupā pieaugums ir 16,3%.

Kritums ģenerālkravu segmentā

Ģenerālkravu segmentā šogad apstrādāts 1,68 miljoni tonnu, kas nozīmē 7,4% kravu apgrozījuma kritumu attiecībā pret iepriekšējo gadu. Līdera pozīcijas saglabā konteineru pārvadājumi (+1,3) izņemot konteineru pārvadājumus, apgrozījuma kritums vērojams praktiski visās citās kravu grupās.

Lejamkravu apjoms vēl arvien pieaug

Pagājušā gada sākumā sākusies, šogad turpinās lejamkravu apjoma pieauguma tendence Rīgas ostā. Pieauguma dinamika gan kļuvusi lēnāka un sasniedz 3,2%. Kopumā Rīgas ostā lejamkravu segmentā šā gada pirmajos trīs mēnešos 2,92 miljoni tonnu.

Šā gada trīs mēnešos Rīgā apkalpoti 94 718 pasažieru.

Avots: http://rop.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv