Nozares jaunumi

Eiropas Parlaments ļaus izgatavot apaļāka dizaina kravas automašīnas

Eiropas Parlaments ļaus izgatavot apaļāka dizaina kravas automašīnas Eiropas Parlamenta (EP) deputāti otrdien pieņēma noteikumus, kas ļaus projektēt apaļīgāka dizaina kravas automobiļus, kā arī ievieš svara un garuma atlaides, ja kravas pārvadātājs izmanto alternatīvās degvielas dzinējus vai veic videi draudzīgākos intermodālos pārvadājumus, informē EP.

 Par jaunajiem noteikumiem EP jau vienojies ar Padomi Itālijas prezidentūras laikā pagājušā gada decembrī. Jaunās dizaina prasības - grozījumi 1996.gadā pieņemtajā masas un gabarītu direktīvā - pieļaus citādu kravas auto dizainu, un ļaus arī pārsniegt pašreizējos svara un garuma ierobežojumus, ja tādējādi tiks uzlabota ceļu satiksmes drošība un vides aizsardzība. Jaunās noapaļotākās kabīnes paplašinās vadītāja redzamības lauku, ļaujot pamanīt neaizsargātus ceļu satiksmes dalībniekus, piemēram, riteņbraucējus.

Automobiļiem, kuru dzinēji darbojas ar alternatīvo degvielu, atļautais svars varēs būt pat par 1 tonnu lielāks, tādējādi stimulējot videi draudzīgāku tehnoloģiju apguvi.Liektā forma mazinās trieciena ietekmi negadījumos.Kravas transportlīdzekļa aizmugurē pievienoti aerodinamiskie vairogi palīdzētu samazināt degvielas patēriņu un emisijas.

Intermodālajos pārvadājumos papildus atļauts garums līdz 15cm attiecībā uz 45 pēdu standarta konteineriem, lai veicinātu kravas transportēšanu, kurā kombinēti vairāki transporta veidi (citastarp jūras vai dzelzceļa pārvadājumus, kas ir videi daudz draudzīgāki).

Dalībvalstīm būtu jāveic konkrēti pasākumi, lai apzinātu satiksmē esošus transportlīdzekļus, kas varētu būt pārsnieguši attiecīgos svara ierobežojumus. Vajadzētu nodrošināt šādu transportlīdzekļu masas sensoru datu pieejamību arī vadītājam.

Dalībvalstīm attiecīgie noteikumi jāievieš divu gadu laikā pēc pārskatītās direktīvas stāšanās spēkā. Noteikumi par kabīņu dizainu stāsies spēkā trīs gadus pēc tam, kad būs apstiprināti noteikumi par jauno auto dizainu laišanu tirgū. Komisija plāno ierosināt attiecīgos tipa apstiprinājuma noteikumus līdz 2016.gadam.Direktīva vēl jāapstiprina ES Padomei.

Avots: http://www.db.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv