Nozares jaunumi

Pieejams 15 miljardu eiro ES līdzfinansējums kravu pārvadājumu pakalpojumu uzlabošanai

Uz šiem līdzekļiem varot pretendēt arī privātuzņēmēji.Transporta jomā jaunajā finanšu periodā no Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta (CEF) būs pieejami aptuveni 15 miljardi eiro, šodien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes (LOTLP) sēdē informēja Satiksmes ministrijas pārstāvis Andris Maldups.

 Projekti Briselē jāiesniedz līdz februāra beigām.

Kā skaidroja Maldups, finanšu līdzekļi paredzēti kravu pārvadājumu pakalpojumiem, piemēram, kravu novirzīšanai, multimodālo pakalpojumu uzlabošanai un piegādes ķēdes vadības optimizācijai.

Uz šiem līdzekļiem varot pretendēt arī privātuzņēmēji.

Maldups arī informēja par Latvijas uzņēmumu dalību pērn starptautiskajās izstādēs un kā svarīgākās minēja "TransRussia" Krievijā, "TransEurasia" Kazahstānā, kā arī "TransBaltica" Rīgā. Latvija pērn plaši esot pārstāvēta arī Ķīnā, un esot jau arī pirmie rezultāti - ķīniešiem esot piedāvājumi "LDz Cargo" un "LDz Infrastruktūrai". Puse finansējuma dalībai izstādēs esot saņemta no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA).

Viņš arī skaidroja, ka šogad plānots orientēties uz tradicionālajiem tirgiem un izstādēm, taču esot arī jauni priekšlikumi. Tāpat Ostu padomē vienojās, ka šogad tiks organizētas septiņas padomes sēdes.

LOTLP ir valdības izveidota institūcija, kuru vada Ministru prezidents. Padome piedalās nozares politikas veidošanā, noteiktā kārtībā sniedzot priekšlikumus un atzinumus valdībai un citām institūcijām.

Avots: http://www.nozare.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv