Nozares jaunumi

Latvijas un Vācijas ministri pārrunā aktuālos transporta nozares jautājumus

Latvijas un Vācijas ministri pārrunā aktuālos transporta nozares jautājumusCeturtdien, 15.janvārī, satiksmes ministrs Anrijs Matīss darba vizītes Vācijā ietvaros tikās ar Vācijas federālo satiksmes un digitālās infrastruktūras ministru Aleksandru Dobrintu (Alexander Dobrindt) un pārrunāja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātes, kā arī divpusējās sadarbības aktuālos jautājumus, TVNET informē Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību pārstāve Ilze Svikliņa.

 Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē 2015. gada pirmajā pusē plāno virzīt darbu pie vairākiem tiesību aktu priekšlikumiem un politikas iniciatīvām sauszemes transporta, kuģniecības, gaisa transporta jomā, kā arī Vienotā digitālā tirgus un telesakaru nozares tiesiskā ietvara tālākai attīstībai.

Īpašs Latvijas prezidentūras uzdevums būs Eiropas dzelzceļa tīkla stiprināšana. Virzība Ceturtās dzelzceļa pakotnes jomā ir svarīga vienotas ES transporta zonas izveidē, kas veicina konkurētspējīgākas un modernākas sabiedriskā transporta infrastruktūras izveidi visā ES. Latvijas prezidentūra turpinās diskusijas par visām šīs pakotnes daļām, kā arī strādās pie sarunu pabeigšanas ar Eiropas Parlamentu par tehnisko pīlāru, balstoties uz iepriekšējo prezidentūru sasniegto ievērojamo progresu. Lai panāktu tālāku progresu par pakotnes atlikušajiem elementiem, tiks turpinātas Itālijas prezidentūras sāktās diskusijas.

Gaisa transporta jomā Latvijas prezidentūra turpinās darbu pie ES Padomes priekšlikuma attiecībā uz gaisa pasažieru tiesībām, īpaši jautājumos par tiesībām saņemt kompensāciju ilgas reisa kavēšanās gadījumā, ārkārtēju situāciju jēdziena definēšanu, rokas bagāžas regulējumu, tiesībām uz aprūpi nokavēto savienoto lidojumu gadījumā u.c. Diskusijas darba grupā pamatā tiks koncentrētas uz neatrisinātajiem jautājumiem, lai uz 11. jūnija Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas (TTE) Ministru padomi tajos panāktu būtisku progresu.

Tā kā viena no Latvijas prezidentūras prioritātēm ir «iesaistīta Eiropa» (Engaged Europe), 29.-30. aprīlī Rīgā notiks trešā ASEM transporta ministru sanāksme. Tās ietvaros paredzēta ministru tikšanās un vairākas darba sesijas konferences formā. To laikā ministri un iesaistītas puses diskutēs par Eiropas un Āzijas sauszemes savienojumu attīstību, cenšoties identificēt esošās vājās puses, kā arī veicināt visu iesaistīto valstu un institūciju harmonizētu sadarbību.

Savukārt, lai izgaismotu TEN-T tīkla un pamattīkla koridoru nozīmīgumu ES konkurētspējas un izaugsmes dienas kārtībā, Latvijas prezidentūra ir paredzējusi ministru diskusiju 13. marta TTE Ministru padomē. Šī diskusija fokusēsies uz TEN-T tīkla attīstību, implementāciju un investīcijām, savukārt 25.-26. jūnijā Rīgā notiks TEN-T dienas ar augstu ES amatpersonu piedalīšanos.

A.Dobrints atzinīgi vērtē Latvijas Prezidentūras noteiktos virzienus, kā arī apliecināja pozitīvas sadarbības iespējas, risinot Eiropas transporta nozares jautājumus.

Ministri pārrunāja arī izmaiņas Vācijas normatīvajos aktos attiecībā uz darba samaksu, kas paredz minimālo atalgojumu par katru Vācijas teritorijā nostrādāto stundu 8,50 eiro bruto apmērā. Šī norma tieši skar arī transporta nozari un ir attiecināma uz uzņēmumiem, kas nodarbojas ar transporta pakalpojumu (kabotāžas, divpusējie, kā arī tranzīta autopārvadājumi) sniegšanu Vācijas teritorijā, neatkarīgi no tā vai uzņēmums ir reģistrēts Vācijā vai ārpus tās teritorijas.

A.Matīss informēja, ka Latvijas Prezidentūra ir saņēmusi vairāku ES dalībvalstu bažas par jauno regulējumu. A.Dobrints informēja, ka arī pie Vācijas puses ir vērsušies starptautiskie autopārvadājumu uzņēmumi, un Vācijas Nodarbinātības ministrija ir sākusi konsultācijas par šo jautājumu. Tāpat viņš ir informēts, ka Eiropas Komisija vērtē, vai pret Vāciju varētu tikt piemērota pārkāpuma procedūra šajā sakarā.

Latvijas Prezidentūra sekos šā jautājuma virzībai un pēc dalībvalstu iniciatīvas, ja būs tāda nepieciešamība, iekļaus to 13.martā gaidāmajā Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas Ministru Padomes darba kārtībā.

Latvijas satiksmes ministrs darba vizītē Vācijā uzturas no 14. līdz 17. janvārim.

Avots: http://www.tvnet.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv