Nozares jaunumi

SM: Ķīnas kravu piesaistē būtiski, lai uzņēmēji paši meklētu kontaktus un slēgtu darījumus

Sauszemes koridoru attīstība, «neapšaubāmi, ir perspektīvs sadarbības virziens», uzsver ministrijā.Patlaban transporta nozarē lielākais izaicinājums ir sauszemes koridoru attīstība un kravu piesaiste no Ķīnas uz Eiropas Savienības ziemeļu daļu caur Latviju un ir būtiski, lai uzņēmēji arī paši meklētu kontaktus un slēgtu darījumus, biznesa portālam Nozare.lv norāda Satiksmes ministrijā (SM).

 Sauszemes koridoru attīstība, «neapšaubāmi, ir perspektīvs sadarbības virziens», uzsver ministrijā. Tā attīstībai svarīga efektīva sadarbība starp visiem partneriem visās tranzīta valstīs - Ķīnā, Kazahstānā, Baltkrievijā un Latvijā. «Svarīgi atzīmēt, ka izpratne visās šajās valstīs ir, un tagad ļoti būtiski pārliecināt Ķīnas kravu īpašniekus par šī koridora iespējām. Tas ir ļoti ilgstošs process, un pie tā strādā daudzas iesaistītās puses,» skaidro ministrijā.

Vācijas virzienā jau tiekot organizēti divi regulāri konteinervilcieni, kur galvenie klienti ir DB Schenker un DHL. Arī Latvijas uzņēmēji 2008.gadā organizēja vienu izmēģinājuma vilcienu no Urumči pilsētas Ķīnas ziemeļrietumos, kas apliecināja pārvadājumu iespējamību un reālus piegādes termiņus.

Pēc SM organizētās vizītes Ķīnā šī gada septembra sākumā turpinās sarakste, pateicoties Ķīnā iegūtajiem jaunajiem kontaktiem. Šonedēļ notikusi Loģistikas nozares padomes sēde, kurā tās dalībnieki apsprieda vizītes rezultātus un pēdējā laika aktivitātes, kā arī turpmākos soļus.

SM uzskata, ka ir būtiski, lai uzņēmēji arī paši meklētu kontaktus un slēgtu darījumus. Tāpat SM vērš uzmanību, ka notiek arī pārrunas dzelzceļu uzņēmumu starpā par praktiskiem organizatoriskiem jautājumiem šādu vilcienu organizēšanai. Svarīgi arī esot meklēt iespējas mazināt pārvadājumu izmaksas un nodrošināt nepieciešamo kvalitāti. tāpat SM uzsver, ka LDz Cargo Loģistika ir nepārtrauktā kontaktā ar iespējamiem Ķīnas kravu īpašniekiem un gatavo piedāvājumus atkarībā no konkrētām vajadzībām.

Avots: www.db.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv