Nozares jaunumi

Rīgas brīvostā kravu apgrozījuma pieaugums par 13,8%

Rīgas brīvostā palielināts pārkrauto kravu apgrozījums visos kravu segmentosSalīdzinājumā ar iepriekšējā gada septembri, šogad Rīgas brīvostā apstrādāts par 13,8 % vairāk dažādu kravu, - viena mēneša laikā pārkauti nepilni 3,5 miljoni tonnu. Analīzes dati liecina, ka Rīgas brīvostā palielināts pārkrauto kravu apgrozījums visos kravu segmentos, kā arī saglabāts un nostiprināts Rīgas brīvostas kā Baltijas valstu vadošās ostas status.

 Par 9,2% vairāk beramkravu

Salīdzinājumā ar 2013.gada pirmo 9 mēnešu rādītājiem, šogad beramkravu segmentā apjoms palielinājies par 9,2%. Kopumā gada pirmajos 9 mēnešos apstrādāts 17,2 milj. t., kas ir vairāk nekā puse no kopumā Rīgas ostā apstrādātā kravu apjoma. Ievērojams pārkrauto kravu apjoms novērojams ķīmisko kravu segmentā, kas skaidrojams ar jaunā minerālmēslu pārkraušanas termināļa darbības uzsākšanu pagājušā gada nogalē. Pārkrauto minerālmēslu apjomi pārskata periodā auguši par 55,8% sasniedzot 1,8 milj. pārkrauto tonnu. Vēl arvien apgrozījuma kāpums vērojams ogļu pārvadājumos: +7,3%, pret iepriekšējā gada 9 mēnešiem. Faktiski 3 reizes vairāk ir labības pārvadājumu. Par 25,5% vairāk ir metāllūžņu, par 2,6% zāģmateriālu un par 22,2% pieauguši dažādu metālu pārvadājumi. Kopējais atsevišķi neizdalīto kravu apjoms sastāda 2 milj. t.

9 mēnešos sarukuši ferokausējumu (-4 %), celtniecības materiālu (-70,1%), koksnes šķeldas (-44,7%) pārvadājumi. Jāatzīmē, ka šie kravu veidi sastāda nebūtisku ostas kopējās darbības īpatsvaru.

Palielinās konteineru pārvadājumi

Ģenerālkravu segmentā pieaugums pret iepriekšējā gada atskaites periodu sastāda 6,7%. Kopumā šajā segmentā apstrādāts 5,4 milj. t.

Saskaņā ar plānoto, ģenerālkravu segmentā turpina palielināties konteinerizēto kravu daudzums. Šā gada pirmajos 9 mēnešos tas pieaudzis par 5,9% un kopumā sastāda 3,1 milj. t. Par 3,1% pieauguši kokmateriālu pārvadājumi, kas sastāda 1,6 milj.t. divkāršojušies metālu pārvadājumi, pieaug arī zivju apjoms un ķīmiskās kravas. Par 10,1% samazinājušās ir Roll on/roll off kravas.

Kāpina naftas produktu pārvadājumus

Vērtējot no kravu apjoma pieauguma viedokļa, īpaši veiksmīgs šis gads ir bijis lejamkravu segmentā. Tā kopējais apjoms palielinājies par 33,5%, tostarp naftas produktu pārkraušana palielinājusies par 33,9%. Kopumā Rīgas brīvostā šogad apstrādāts 7,4 milj. t. lejamkravu.

Šogad Rīgas ostā apkalpoti 620 tūkstoši pasažieri, kas ir par 6,6% mazāk nekā 2013.gada pirmajos 9 mēnešos.

Avots: www.rop.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv