Nozares jaunumi

Baltkrievija plāno palielināt kravu apjomu caur Latvijas ostām

Abu valstu transporta ministri pārrunāja esošo sadarbību transporta un loģistikas jomā.Trešdien, 10.septembrī, darba vizītes Baltkrievijā ietvaros satiksmes ministrs Anrijs Matīss tikās ar Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministru Anatoliju Sivaku.

Abu valstu transporta ministri pārrunāja esošo sadarbību transporta un loģistikas jomā, īpašu uzmanību veltot Baltkrievijas kravu apjomu palielināšanai caur Latvijas ostām.

A.Sivaks informēja, ka pēc rekonstrukcijas darbību atjaunos Polockā esošā naftas pārstrādes rūpnīca „Naftan”, un Baltkrievija ir ieinteresēta rūpnīcā saražoto produkciju novirzīt caur kādu no Latvijas ostām.

Tāpat abas puses vienojās tuvākajā laikā sasaukt autopārvadātāju komisiju un vienoties par papildu divpusējo atļauju piešķiršanu kravu pārvadātājiem. Tas pārvadātājiem nodrošinās plašākas iespējas strādāt Baltkrievijas tirgū.

A.Matīss atzina, ka Latvija ir ieinteresēta uzsākt darbu pie Latvijas un Baltkrievijas dzelzceļu elektrifikācijas sistēmu savienošanas. Baltkrievijas dzelzceļa uzņēmums uzsācis realizēt dzelzceļa posma Polocka – valsts robeža un Polockai piekļaujošo reģionu elektrifikācijas darbus. Lai koordinētu plānus un kopēju rīcību elektrifikācijai Polockas – Daugavpils virzienā, ir izveidota kopēja darba grupa, kurai jāsagatavo posma Polocka – Daugavpils elektrifikācijas pasākumu plāna grafiks.

Puses atzīmēja nepieciešamību aktīvi attīstīt dzelzceļa pasažieru pārvadājumus starp Minsku un Rīgu, strādājot pie ceļā pavadāmā laika samazināšanas, tai skaitā, optimizējot muitas un robežšķērsošanas procedūru piemērošanu. 2013.gadā satiksmē starp abu valstu galvaspilsētām tika pārvadāti 60.4 tūkst. pasažieru. Dzelzceļu uzņēmumi turpina darbu pie dzelzceļa pasažieru pārvadājumu konkurētspējas palielināšanas, salīdzinot ar citiem transporta veidiem.

Ministri pārrunāja Baltkrievijas transporta nedēļas ietvaros (kas notiks 9.oktobrī, Minskā) plānotās Latvijas un Baltkrievijasapaļā galda diskusijas „Latvijas un Baltkrievijas sadarbība transporta un loģistikas jomā„ sagatavošanas gaitu. Pasākumā piedalīsies transporta uzņēmumu, kravu īpašnieku, loģistikas kompāniju un asociāciju vadītāju delegācija.

Avots: www.sam.gov.lv

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv