Kravu pārvadājumi un COVID 19

Kravu pārvadātājiem, iebraucot no Krievijas un Baltkrievijas, nepieciešams Covid-19 tests

Covid-19 tests vajadzīgs iebraucot no Krievijas un Baltkrievijas.

Sākot no 12. jūlija kravu pārvadātājiem, kas iebrauc no Krievijas un Baltkrievijas, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas apliecinājums, pārslimošanas apliecinājums vai negatīvs Covid-19 tests. Covid-19 sertifikāts tiks pieprasīts robežšķērsošanas vietās "Grebņeva", "Terehova", "Pāternieki" un "Silene". Ja šoferis nespēj uzrādīt nevienu no iepriekš minētajiem dokumentiem, robežšķērsošanas vietā būs jāveic maksas Covid-19 tests.

Tiek paredzēts, ka persona pēc testa veikšanas tā rezultātu arī sagaidīs turpat, robežšķērsošanas vietas teritorijā. Ja Covid-19 testa rezultāts būs pozitīvs vai persona atteiksies veikt minēto testu, ieceļotājam būs pienākums nekavējoties doties obligātajā izolācijā uz kādu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras administrētajā sarakstā minētajām tūristu mītnēm. Savukārt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nogādās personu uz minēto tūristu mītni vai attiecīgajos gadījumos dzīvesvietu obligātās izolācijas ievērošanai.

Gadījumos, kad tiks konstatēta saslimšanas ar Covid-19 kravas transportlīdzekļa vai pasažieru transporta vadītājam, tad attiecīgā pārvadātāja pienākums būs nodrošināt attiecīgo pārvadājumu izrietošo jautājumu risināšanu.

Šāds regulējums nepieciešams ņemot vērā, ka Krievijā strauji izplatās jaunā lipīgākā vīrusa Covid-19 jeb "Delta" paveids.

Seko Vervo arī FacebookInstragram un Telegram – un uzzini pirmais!

Avots: https://www.delfi.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv