Kravu pārvadājumi un COVID 19

Covid-19 ierobežojumi, iebraucot Beļģijā

Covid-19 ierobežojumi, iebraucot Beļģijā

Transporta un loģistikas uzņēmums SIA Vervo aktīvi seko līdzi kravu pārvadājumu nozares aktualitātēm un ierobežojumiem, kas saistīti ar Covid-19. Jau esam izstrādājuši pārskatāmus materiālus par Covid-19 ierobežojumiem Zviedrijas un Norvēģijas valstīs, un gatavojam jau nākamos, lai Jūs varētu ātri pārskatīt jaunākās aktualitātes un zinātu esošo situāciju.

Līdz 1.martam Beļģijā ir ieviesti papildus ierobežojumi Covid-19 vīrusa apkarošanai. Kā viens no ierobežojumiem ir liegums veikt nebūtiskos ceļojumus no un uz Beļģiju. Robežas šķērsošanas ierobežojumi neattiecas uz kravu pārvadājumu un transporta nozares darbiniekiem, taču nepieciešams darba devēja apliecinājums vai jebkāds cits pierādījums par darba veikšanu attiecīgajā valstī. Kā piemērs var būt CMR pavadzīme, lai pierādītu nepieciešamību šķērsot Beļģijas robežu.

Uz Beļģijas robežām tiek kontrolēta arī Pasažieru lokācijas formas (https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form) aizpildīšana, kas paredzēta ceļojuma mērķa un uzturēšanās ilguma kontrolei. Šī forma ir jāaizpilda tiem, kam paredzēta uzturēšanās Beļģijā ilgāk par 48 stundām vai tiem, kas ieceļojuši ar lidmašīnu vai kuģi. Papildus tam, nepieciešams uzrādīt negatīvu Covid-19 testa rezultātu, ne vecāku par 72 stundām.

Personām, kas ieceļo Beļģijā no sarkanās zonas valstīm, tiek piemērota obligāta 7 dienu karantīna . Tā kā Latvija ir iekļauta sarkano valstu sarakstā, tad, iebraucot no Latvijas Beļģijā, personai jāievēro 7 dienu karantīna un jāveic Covid-19 tests gan ieceļojot Beļģijā, gan septītajā karantīnas dienā. Apskatīt sarkanās valstis varat šeit.

Beļģijas nepilsoņiem nepieciešams veikt dubulttestu – pieprasīts ir ne tikai negatīvs tests pirms iebraukšanas, bet arī testa veikšana uzreiz pēc ieceļošanas.

Papildus tam, Beļģijas valstī ir noteikta komandantstunda un obligāta masku lietošana.

 STARPTAUTISKIE KRAVU PĀRVADĀJUMI UZ UN NO BEĻĢIJAS

Kravas pārvadātājs uzturēsies Beļģijā mazāk par 48 stundām

Kravas pārvadātājs uzturēsies Beļģijā vairāk par 48 stundām

  • Rakstveida apliecinājums
  • NAV JĀAIZPILDA pasažieru lokācijas forma
  • NAV jāievēro karantīna
  • NAV nepieciešams negatīvs Covid-19 tests
  • Rakstveida apliecinājums
  • PIRMS ierašanās Beļģijā JĀAIZPILDA pasažieru lokācijas forma
  • NAV jāievēro karantīna
  • NAV nepieciešams negatīvs Covid-19 tests

 

 

 

 

 

Veicot visu viedu kravu pārvadājumus, kravas transportlīdzekļu vadītāji jānodrošina ar Eiropas Komisijas izstrādāto “Starptautisko pārvadājumu nozares darbinieka formu”.

Ja Jums ir nepieciešams veikt jebkāda veida kravu pārvadājumu uz vai no Beļģijas, sazinieties ar SIA Vervo! Mūsu loģistikas speciālisti ir zinoši, tāpēc spējam nodrošināt ātrus un kvalitatīvus kravu pārvadājumus visiem mūsu klientiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv