Kravu pārvadājumi un COVID 19

"Tallink" pārtrauks darbību Rīgas-Stokholmas maršrutā

"Tallink Grupp" nolēmusi pārtraukt kuģa "Victoria I" darbību maršrutā Tallina-Stokholma-Rīga-Stokholma-Tallina un maršrutā Tallina-Helsinki no 2021. gada 1. janvāra.

Uzņēmuma mājaslapā norādīts, ka pēdējais reiss no Stokholmas uz Rīgu notiks 2020. gada 14. decembrī, pēdējais reiss no Rīgas uz Stokholmu notiks 15. decembrī.

Kopš šī gada rudens kuģis "Victoria I" kursēja divos pagaidu maršrutos, nodrošinot papildu kravas pārvadājumu kapacitāti starp Igauniju un Zviedriju un pagaidu vienīgo jūras transporta maršrutu starp Stokholmu un Rīgu. Kopš oktobra kuģis izpildīja arī kruīzus nedēļas nogalēs maršrutā Helsinki-Tallina, kas galvenokārt bija paredzēti ceļotājiem no Somijas, ļaujoties nelielai atpūtai uz kuģa, nenokāpjot no tā galamērķī – Tallinā.

Uzņēmuma lēmums saistīts ar pašreizējās pandēmijas situācijas pasliktināšanos un jauniem un stingrākiem ceļošanas ierobežojumiem Igaunijā, Somijā, Zviedrijā un Latvijā, kuru dēļ pasažieru skaits strauji samazinājās – kuģa "Victoria I" darbība ir kļuvusi finansiāli neiespējama.

"Tallink Grupp" valdes priekšsēdētājs Pāvo Negene norāda, ka, pasliktinoties koronavīrusa pandēmijas situācijai un samazinoties pasažieru skaitam, kā arī paredzot, ka ceļojumu ierobežojumi vēl kādu laiku turpināsies, turpināt darbību šajos maršrutos bez ievērojamiem zaudējumiem nav iespējams.

Ar visiem pasažieriem, kurus ietekmē pieņemtais lēmums, uzņēmums sazināsies personiski tuvākajā laikā.

Laikā, kad kuģa "Victoria I" darbība tiek apturēta maršrutā Tallina-Helsinki, katru dienu būs iespējams veikt piecu stundu mini kruīzu, nenokāpjot no kuģa "Megastar" vai "Star" klāja. Savukārt uz Zviedriju ir iespējams nokļūt, izmantojot "Tallink Grupp" maršrutus no Igaunijas un Somijas caur Paldiski un Turku ostām.

Saskaņā ar pašreizējiem plāniem kuģis "Victoria I" atgriezīsies maršrutā Tallina-Helsinki no 2021. gada 19. februāra ar kursēšanu nedēļas nogalēs. Uzņēmums informēs par turpmākajiem lēmumiem un darbībām, tostarp iespējamo kuģu satiksmes atjaunošanu starp Tallinu un Stokholmu, kā arī Rīgu un Stokholmu.

Avots: https://www.delfi.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv