Kravu pārvadājumi un COVID 19

Aptauja: Covid 19 ietekme uz uzņēmējdarbību

SIA Vervo analizējot savus kravu pārvadājumu datus Covid 19 pandēmijas laikā secinājām, ka pārvadājumu apjoms ir saglabājies iepriekšējā 2019. gada līmenī. Kā viens no izskaidrojumiem, mūsuprāt, bija spēja ātri reaģēt uz milzīgo informācijas apjomu un ar “vēsu” galvu novērtēt notiekošo, nekrītot kopējā panikas gūzmā un nezaudējot klientu apkalpošanas servisa līmeni, ko ir novērtējuši gan esošie, gan arī šajā laikā jaunie sadarbības partneri.

Viens ir mūsu pašu skatījums, bet, lai saprastu labāk mūsu klientus, veicām elektronisku anketēšanu uz kuru atsaucās 107 uzņēmumi, kas dod pamatu šos datus izmantot kā ticamus.
Aptauju veicām augusta vidū, kad uzņēmēji, jau objektīvi varēja apskatīties uz darbībām pandēmijas laikā. Aptauja netika fokusēta uz kravu pārvadājumiem, bet mērķis bij noskaidrot uzņēmēju kopējo sajūtu par savu biznesu un tā perspektīvām tuvākajā plānošanas periodā.

Interesanti ir fakts, ka uz jautājumu: “Vai esat veikuši izmaiņas uzņēmuma darbībā, lai pielāgotos konkrētā brīža situācijai?” 43% atbildēja, ka netika veiktas izmaiņas un arī neplānojas, bet 41% apgalvoja, ka jau ir pielāgojušies jaunajai situācijai. 16 % uzņēmēju tikai plāno veikt izmaiņas tuvāko 1-2 mēnešu laikā!

No atbildēm - Vai esat veikuši izmaiņas savos attīstības plānos un prognozēs par 2021. gadu? Var secināt, ka liela daļa uzņēmēju, kas ir veikuši izmaiņas – to ir darījusi strukturāli optimizējot izmaksas vai palielinot efektivitāti, jo 60,5% atzina, ka netika mainīti attīstības plāni uz šo gadu un pagaidām arī 2021. gada prognozes atstātas plānotajos apjomos.

Par spēju pielāgoties liecina 40% atbildes “Jā” uz jautājumu - Vai ārkārtas situācijas laikā esat mainījuši uzņēmuma darbības virzienu, attīstot jaunus pakalpojumus/produktus?

Atbildot uz jautājumu: “Vai esat informēts par valsts atbalstu krīzes skartajiem uzņēmumiem?” lielākā daļa jeb 80% atbildēja apstiprinoši, jo informācija par to, ka valsts atbalsta tika plaši tiražēta, bet skatot šo jautājumu kontekstā ar “Kāda veida informācija Jums pietrūka ārkārtas situācijas laikā?” 33,3% uzņēmēji atzina, ka pietrūka informācija, kāds tieši atbalsts pieejams, kam par pamatu var būt faktors, ka paralēli savas uzņēmējdarbības saglabāšanai bija nepieciešams iedziļināties neskaitāmās jaunās instrukcijās reglamentos un citos normatīvajos dokumentos, kā arī 22,2% atzina, ka trūkst operatīvu tirgus pētījumu datu uz ko balstīt savus pieņēmumus, paļaujoties tikai uz pieredzi un intuīciju, kā arī tikpat respondentu atzina, ka pietrūka informācija par loģistikas risinājumiem, jo informācija par ierobežojumiem, prasībām mainījās ikdienu un nereti noteikumi, kas bija aktuāli kravas iekraušanas laikā jau pie izkraušanas pēc pāris dienām Spānijā bija novecojuši.

Ņemot to vērā, ka informācijas apjoms ar katru minūti tikai palielinās, SIA Vervo šo informāciju iespēju robežās nodeva saviem klientiem, izmantojot pieejamos tehnoloģiskos risinājumus, kā piemēram sastrēgumu karte Eiropā, kas ir pieejama šeit https://vervo.lv/lv/noderiga-informacija/situacija-uz-es-robezam
Pašreiz esam situācijā, kad ierobežojumu apjoms atkal palielinās un jau balstoties uz esošo pieredzi, tuvāko dienu laikā Vervo.lv mājas lapa tiks papildināta ar papildus sadaļu, kur būs iespējams vienkopus uzzināt visu informāciju, kas attiecas uz kravu pārvadājumiem.

 

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv