Nozares jaunumi

Noskaidrots Latvijas ekonomiskākais kravas auto vadītājs

Sestdien, 22. jūlijā, notika "Renault Trucks" ekonomiskas braukšanas sacensību "Optifuel Challenge 2017" fināls, kur sīvā cīņā tika noskaidrots Latvijas ekonomiskākais "Renault" kravas automašīnas vadītājs.

Noskaidrots Latvijas ekonomiskākais kravas auto vadītājsLatvijā šīs sacensības norisinājās pirmo reizi, un tās guva lielu dalībnieku atsaucību. Kopumā piedalījās vairāk nekā 60 kravas automašīnu šoferi, kur uzvaru ieguva Didzis Dzelzkalējs no uzņēmuma SIA "Kreiss". Viņš ieguva iespēju doties pārstāvēt sevi, savu uzņēmumu un Latviju sacensību pasaules finālā, Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Savukārt 2. vietu Latvijā kravas auto ekonomiskajā vadīšanā ieguva Andris Pļavenieks (SIA "Kreiss"); 3. vietu – Viesturs Stūresteps (SIA "Vestil"); 4. vietu – Andrejs Šēfers (SIA "Kreiss"); un 5. vietu – Māris Martinsons (SIA "Jāde").

Ekonomiskās braukšanas sacensības "Optifuel Challenge 2017" norisinās kopš 2012. gada, taču Latvijā tās notika pirmo reizi. Sacensības notiek ik pēc diviem gadiem, lai noskaidrotu labāko ekonomiskās braukšanas autovadītāju pasaulē.

Kvalifikācijas braucieni norisinājās no 11. līdz 21. jūlijam. Dalībniekiem bija jāveic 46 km gara distance, kurā bija jāšķērso arī divi luksofori, kas aizņem zināmu laiku, kā arī palielina degvielas patēriņu. Maksimālais laiks šīs distances veikšanai bija 50 minūtes, savukārt šoferus, kas neiekļāvās norādītajā laikā, diskvalificēja.

Savukārt fināla braucieni norisinājās 22. jūlijā, kur dalībniekiem bija jāveic 44 km gara distance, kurā bija arī sešu luksoforu šķērsošana. Paredzētais maksimālais laiks fināla distancē bija 53 minūtes. Braukšana sacensībās notika pa koplietošanas ceļiem ar sacensību organizatora nodrošinātu "Renault T480" kravas automašīnu ar 480 Zs jaudu, kas aprīkota ar "Optidriver" pārnesumkārbu, "Optifleet" telemātikas sistēmu un puspiekabi.

Lai noteiktu ekonomiskāko autovadītāju, degvielas patēriņš tika mērīts ar "Optifleet" telemātikas sistēmu. Kvalifikācijas braucienos 1. vietu no 10. vietas šķīra pat viena litra degvielas starpība, savukārt fināla braucienos 1. vietu no 5. vietas šķīra 0,9 litru starpība.

Rezultātā liela nozīme bija patērētās degvielas gramiem, pēc kuriem tika sarindoti TOP5 labākie braucēji. SIA "Kreiss" autovadītājs pārliecinoši sevi parādīja gan kvalifikācijas braucienos, gan finālā, iegūstot augsto 1. vietu un iespēju doties uz sacensību pasaules finālu Madridē, kas notiks no 17. līdz 19. oktobrim.

"Mums ir prieks, ka uzņēmumi un autovadītāji ir izrādījuši lielu interesi piedalīties. Ikvienam uzņēmuma ir svarīgi sasniegt pēc iespējas lielāku degvielas ekonomiju, jo garos pārbraucienos atšķirība ir ievērojami lielāka, un, ekonomiski braucot, ietaupītās degvielas cipars ir pārsteidzošs. Labākais un sliktākais rezultāts kvalifikācijas braucienos atšķīrās vairāk nekā par 10 litriem, kas ir ievērojams daudzums. Tas apliecina, cik nozīmīgi transporta uzņēmumiem ir prasmīgi autovadītāji. Ekonomiska braukšana ir gan labvēlīga videi, gan izdevīga transporta uzņēmumiem, tāpēc vēl jo vairāk ir prieks, ka uzņēmumiem tas ir svarīgi un viņu autovadītāji droši vien arī ikdienā cenšas vadīt automašīnu ekonomiski. Priecājamies par uzvarētāju un turam īkšķus par viņu sacensībās Madridē," stāsta "Volvo Truck Latvia" rīkotājdirektors Endrjū O'Bruks.

Sacensību uzvarētājs SIA "Kreiss" autovadītājs Spānijā cīnīsies par uzvaru pasaules līmeņa "Optifuel Challenge 2017" sacensībās, kur plašs balvu fonds ir gan autovadītājiem, gan darba devējiem.

"Optifuel Challenge 2017 Latvija" sacensībās ceļā tika pavadītas 55 stundas un 28 minūtes. Viena brauciena distances garums kvalifikācijā – 46 km. Viena brauciena distances garums finālā – 44 km. Kvalifikācijā tika nobraukti vairāk nekā 3000 km, bet finālā – 220 km.

Avots: http://www.delfi.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv