Nozares jaunumi

Augulis ar Ķīnas transporta ministru vienojas sekmēt kravu pārvadājumus pa dzelzceļu

Augulis ar Ķīnas transporta ministru vienojas sekmēt kravu pārvadājumus pa dzelzceļuSatiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) vizītes laikā Ķīnā ar vietējo transporta ministra Li Sjaopenu šodien vienojās sekmēt kravu pārvadājumus pa dzelzceļu, aģentūrai LETA pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Amatpersonas pārrunāja līdzšinējo abu valstu sadarbību gan divpusējā, gan starptautiskā mērogā iniciatīvā Viena josla, viens ceļš, kas ietver transporta savienojumus Eirāzijas kontinentā. Ministri vienojās arī turpmāk sekmēt sadarbību kravu pārvadājumos pa dzelzceļu.

"Kravu pārvadājumos pa dzelzceļu sadarbība turpinās, un šonedēļ uz Ķīnu dosies jau otrais vilciens no Latvijas. Tātad no Latvijas jau būsim nosūtījuši divus konteinervilcienus un tagad sagaidām arī no Ķīnas puses nokomplektētu vilcienu uz Latviju. Protams, vēl ir jāstrādā pie tā, lai šāds vilciena maršruts būtu maksimāli efektīvs un regulārs, taču esmu pārliecināts, ka kopā, stiprinot sadarbību un izpildot nozarē nepieciešamos nosacījumus, padarīsim to par reģionālas nozīmes tranzīta savienojumu," uzsvēra Augulis.

Vienlaikus ministrs norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta iesaistīties Ķīnas un Baltkrievijas industriālā parka "Lielais akmens" savienojumu nodrošināšanā, kur Latvija var piedāvāt izeju uz jūru preču tālākai izplatīšanai.

"Ķīnas uzņēmēji ir aicināti izmantot iespējas un attīstīt loģistikas centrus un industriālos parkus Latvijas brīvostās un specialās ekonomiskās zonās, tādējādi nodrošinot sev atvieglojumus ne vien ikdienas darbā un izdevumos, bet arī atvieglotu un pārskatāmu piekļuvi gan Eiropas Savienības, gan Krievijas, Baltkrievijas un Kazahstānas tirgiem," pauda Augulis.

Viņš arī aicināja Ķīnas transporta ministru apmeklēt Latviju, lai prezentētu klātienē valsts sniegtās iespējas turpmākas sadarbības stiprināšanā transporta nozarē.

Pēc SM vēstītā, līdz šim jau ir parakstīta virkne abu valstu sadarbības memorandu, kas vieno Latviju ar partneriem no Ķīnas, tostarp ar Ķīnas Transporta ministriju, Nacionālo attīstības un reformu komisiju, Civilās aviācijas administrāciju, kā arī vairākiem Ķīnas uzņēmumiem - Ķīnas Dzelzceļa korporāciju, China Railway Rolling Stock, Shandong Hi-Speed.

Avots: https://www.diena.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi.

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv