Nozares jaunumi

Latvijas pārvadātājiem pavērsies iespēja apgūt jaunu tirgu

Latvijas pārvadātājiem pavērsies iespēja apgūt jaunu tirguLai Latvijas kravu pārvadātājiem būtu iespēja apgūt jaunu autopārvadājumu tirgu, 2017.gada 30. un 31.martā Latvijā norisinājās Latvijas un Marokas autotransporta ekspertu sanāksme, kuras laikā tika panākta vienošanās par savstarpējā starptautisko kravas autopārvadājumu līguma nosacījumiem. Abu valstu eksperti informēja otru pusi par pārvadājumu organizācijas kārtību, nodevu apmēru savā valstī un par tirdzniecības apjoma apgrozījumu starp valstīm.

 Latvijas un Marokas autotransporta jomas eksperti vienojās par līguma nosacījumiem, un paredzams, ka tas tiks parakstīts šī gada laikā un stāsies spēkā jau no tā parakstīšanas brīža. Tādējādi Latvijas pārvadātājiem būs iespēja apgūt jaunu autopārvadājumu tirgu. Abu valstu pārstāvji uzsvēra, ka ir ieinteresētas pēc iespējas ātrāk attīstīt sadarbību autotransporta jomā, jo 2016.gada otrajā pusgadā, salīdzinot ar analogu periodu 2015.gadā, Latvijas eksports uz Maroku ir divkāršojies. Galvenās eksportpreces ir graudaugi, piena produkti un koksnes izstrādājumi, savukārt no Marokas izplatītākās importa preces ir sāls, saldētas zivis, kā arī augļi un dārzeņi.

Marokā ir reģistrēti aptuveni 40 000 nacionālo un 1000 starptautisko autotransporta uzņēmumu, un šo uzņēmumu rīcībā ir attiecīgi ap 60 000 un 3500 transportlīdzekļu. Savukārt Latvijā 2016. gadā bija izsniegti gandrīz 4600 spēkā esošu licenču komercpārvadājumu veikšanai, un 85% no tām tika izsniegti starptautisko kravu pārvadājumu veikšanai. Pērn Latvijas uzņēmumi veica starptautisko kravu komercpārvadājumus ar vairāk nekā 15 100 transportlīdzekļu.

Avots: http://www.atd.lv/

Raksts pārpublicēts SIA Vervo mājas lapā. SIA Vervo ir transporta uzņēmums, kura pamatdarbības veidi ir starptautiskie un vietējie kravu pārvadājumi, transporta pakalpojumi un citi loģistikas risinājumi: autotransporta (sauszemes) kravu pārvadājumi (pilnas kravas, saliktas kravas), aviotransporta (gaisa) kravu pārvadājumi, dzelzceļa kravu pārvadājumi, kuģu (jūras) kravu pārvadājumi, muitas brokeru pakalpojumi, lielgabarīta, negabarīta un smagsvara kravu pārvadājumi, noliktavu pakalpojumi, bīstamo (ADR) kravu pārvadājumi, kravu apdrošināšana, personīgo mantu pārvadājumi

Vervo komandā strādā pieredzējuši un profesionāli speciālisti, kuri prasmīgi un operatīvi palīdzēs izvēlēties labāko risinājumu un atrisināt jautājumus, kas saistīti ar kravu pārvadājumiem un citiem loģistikas pakalpojumiem.

Darba laiki

Birojā - Tīraines iela 1, 3. stāvā


P. 9.00 - 17.30
O. 9.00 - 17.30
T. 9.00 - 17.30
C. 9.00 - 17.30
P. 9.00 - 17.00
Se. - Sv.  - -

Kontakti

  • Adrese: Tīraines iela 1, Rīga, LV-1058

  • Telefons: +371 67674570

  • E-pasts: info@vervo.lv